30 kineskih privrednika hoće da zaposli 1.500 Alibunarčana

Autor :  Sep 25, 2019

Srpsko-kinesko udruženje za promociju trgovine “Provincija GUANDONG” istaklo je zainteresovanost za grinfild investiciju u Opštini Alibunar.

Posle obilaska lokacije, “Provincija GUANDONG” želi u Alibunaru da zakupi 100 hektara zemljišta, izgradi i opremi hale, u kojima će se otvoriti 1.500 radnih mesta. Planirano je da se na navedenom zemljištu izgradi 30 hala koje bi se ponudile kineskim privrednicima kako bi otpočeli proizvodnju. Svaki od njih bi, u zavisnosti od svojih potreba, koristio od 2 do 10 hektara zemljišta.

U izgrađenim pogonima proizvodile bi se pečurke, mleko u prahu, konditorski proizvodi, đumbir, a sprovodile bi se i ostale proizvodne delatnosti kojima se članovi Udruženja bave u Kini. Udruženje bi proizvedenu robu izvozilo van teritorije Republike Srbije, te tako neće uticati na postojeće kompanije u Srbiji koje se bave ovom vrstom proizvodnje.

Investitori očekuju veliku i neposrednu saradnju sa srpskim privrednicima i proizvođačima, posebno sirovina koje su potrebne u budućoj proizvodnji. Ova saradnja pozitivno će uticati na celokupno stanje na tržištu kao i napredak malih proizvođača.

Srpsko-kinesko udruženje za promociju trgovine “Provincija GUANDONG” je pre svega osnovano sa ciljem uvođenja kineskih privrednika, članova Udruženja u Kini, na tržište Repšublike Srbije s obzirom da je u Kini odavno prepoznat potencijal koji Srbija poseduje.

Namera je da se podstiče saradnja između srpskih i kineskih privrednika i njihovih udruženja iz oblasti privrede, trgovine i kulture, kao i svih drugih lica zainteresovanih za uspostavljanje čvršće saradnje između dve zemlje.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29