Alibunar dobio “pametno drvo”

Autor :  Nov 07, 2019

Omladina, ali i stariji meštani, imaće ubuduće razlog više da vreme provode u parku u centru Alibunara. U saradnji sa lokalnom samoupravom, kompanija MTS postavila je na ovoj lokaciji takozvano „pametno drvo“.

Mladi u Alibunaru gde se često okupljaju, čekajući između ostalog i autobus, sada će imati besplatan besplatan wifi. Pametno drvo u Alibunaru koje je postavljeno, dizajnirano je tako da može da se uklopi i u trgove i u parkove, jer pored svoje namene da građanima omogući besplatan internet služi i kao ukras u gradovima u kojima se postavi.

U Alibunaru su ponosni na činjenicu da je ovo drvo domaći proizvod, jer su ga u potpunosti izradili inženjeri Telekoma Srbija i partnerskih firmi.

Pametno drvo ima prečnik od oko 150 metara i može da ga koristi nekoliko stotina građana u isto vreme. Takođe na drvetu su postavljeni razni priključci i „gedžeti“ koji će mladima omogućiti da lepše provode vreme i da pune svoje pametne uređaje

„Pametno drvo“ je projekat koji su sproveli MTS i Opština Alibunar. Mreža se postavlja i u stambenim i poslovnim prostorima tako da Alibunar ide krupnim koracima da bude jedna moderna opština.

Osim bržeg interneta korisnici u Alibunaru imaće i bolji prijem i konekciju na kablovsku mrežu, kao i savremeno povezivanje sa svetom. U Alibunaru su ponosni na činjenicu da je ovo drvo domaći proizvod, jer su ga u potpunosti izradili inženjeri Telekoma Srbija i partnerskih firmi.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29