Proslava seoske slave "Duhovi" u Vladimirovcu

Autor :  Maj 31, 2018

Savet mesne zajednice Vladimirovac je i ove godine pripremio bogat kulturno-umetnički i sportsko-rekreativni program čime je, na radost meštana i gostiju, obeležen praznik silaska Svetog Duha na svete apostole, u narodu poznat kao „Duhovi“.

Zoran Srdić, predsednik mesne zajednice, u subotu 26. maja, otvorio je tradicionalnu manifestaciju „Pasuljijada 2018“. Ispred Lovačkog doma okupilo se mnoštvo kulinarskih majstora koji su se nadmetali u pripremanju najboljeg pasulja. Teškom odlukom stručni žiri se ipak odlučio za pobednike ove manifestacije. Prvo mesto je osvojila ekipa Dušimira Belića, drugo gosti iz Pančeva, dok su treće mesto zauzeli domaćini - ekipa Veljka Krkobabića.

I žene iz udruženja „Vredne ruke Banata“ su se pohvalile svojim najboljim proizvodom – štrudlom. O ukusu štrudle su sudili njihovi sugrađani koji već dobro poznaju najbolje specijalitete svojih vrednih žena. U Domu kulture su održale i izložbu ručnih radova.

Beogradsko pozorište „Cirkuske čarolije“ je svojom predstavom zabavilo najmlađe stanovnike. Cirkuske trikove je pratio gromoglasan smeh najmlađih.

U subotu je održana i četvrta tradicionalna žurka za mlade „Open Air 4“. 

Manifestacije koje su obeležile nedelju su turnir u balotanju, turnir u šahu i opštinska smotra folklora. Više od sto pedeset balotaša podeljenih u ekipe se borilo za prva tri mesta. Ekipa dr Tode Malića je bila najbolja i osvojila je prvo mesto, ekipa Dušimira Belića drugo, a treće ekipa iz Pančeva.

Domaći šahisti su se nadmetali međusobno, kao i sa gostima iz Banatskog Novog Sela. Najbolji među njima je bio Vladimirovčanin Živku Đorđe, a drugo i treće mesto zauzeli su Milanović Stanko i Vasić Zoran iz Banatskog Novog Sela.

U pondeljak, 28. maja, odigrana je utakmica veterana Vladimirovca protiv ekipe iz Ilandže. U ovom prijateljskom nadmetanju domaćini su odneli ubedljivu pobedu sa 3 prema 1

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31