Devojački bunar - mesto koje je okupilo brojne sugrađane tokom prvomajskog praznovanja

Autor :  Maj 04, 2018

Devojački bunar, turistički biser opštine Alibunar, ali i same Deliblatske peščare, bio je u protekla dva praznična dana glavna destinacija za sve koji su u prirodi želeli da proslave 1. maj.

Prelepo izletište, ušuškano u šumi na obroncima Deliblatske peščare, stopljeno sa prirodom koja odiše smirenošću i spokojem, u protekla dva dana su posetili mnogobrojni gosti, a prema proceni predstavnika Turističke organizacije opštine Alibunar i ove godine Devojački bunar je bila jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji tokom proslave Praznika rada.

Turistička organizacija i Centar za kulturu opštine Alibunar su i ove godine pripremili raznovrstan i bogat program za veliki broj lokalnih stanovnika, koji se tradicionalno okupljaju za ovaj praznik, ali i za nekoliko hiljada posetilaca, najviše iz Pančeva, Vršca i Beograda. U kulturno-umetničkom delu na letnjoj bini održan je “Prvomajski koncert muzike i folklore”, u organizaciji Centra za kulturu opštine Alibunar. Ove godine učestvovali su omladinski ansambli domova kulture Nikolinci, Vladimirovac i Banatski Karlovac. Oni su se predstavili spretom tradicionalnih narodnih igara, a podržali su ih vokalni solisti Ognjen Inđić iz Vršca i Petrasku Danijel iz Nikolinaca, u pratnji orkestra Centra za kulturu.

Oduševljeni lepotom ambijenta i brižljivo uređenim zelenim površinama, veliki broj posetioca uživao je u celokupnoj impresiji. U centralnom delu izletišta, pored velikog broja ugostiteljskih objekata, najposećeniji je bio restoran “Brvnara”, sa svojom odličnom gastro ponudom. Pored brojnih izlagača i prodavaca tradicionalnih rukotvorina i specijaliteta ovog kraja, a najveća atrakcija za najmlađe je bio luna park. Na pažljivo pripremljenim travnatim površinama mnogi izletnici su razapeli šatore, a ljudi raspoređeni u grupama duž izletišta, pažljivo su okretali meso na roštilju, uz druženje i smeh.

Odlična saradnja organizatora celokupnog programa Turističke organizacije opštine Alibunar sa opštinskim institucijama, predstavnicima Doma zdravlja i SUP-a Alibunar, dali su dobar rezultat, a najveći pomak u organizaciji je bolja saradnja sa JKP “Univerzalom” koji su ove godine obezbedili bolju komunalnu opremu i time obezbedili još veću zaštitu prirodne lepote našeg izletišta i same Deliblatske peščare.

 
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29